Världens sämsta skämt

Jag tror, eller jag är ganska säker på att jag hörde världshistoriens sämsta skämt idag. Det var när jag kom cyklandes till Hövdingen för att spela innebandy med ett jävla gäng. Då när jag kom till cykelparkeringen så var det en man som satte sig på sin cykel, då frågade en annan man honom med skratt i rösten:

"Skeppshultcykeln, är det nya Dackecykeln eller?" Följt av skratt...

 

Den andra mannen tyckte ju förstås som mig, att det inte var speciellt kul, så han svarade med dystert tonfall:

 

"Nej. Jag har köpt den hos Bengtssons.".

 

Det enda jag känner just nu är, varför var jag tvungen att höra detta usla skämt, jag mår dåligt av det.

 

 


The Majestic

Nu har jag gjort det. Jag har tänkt göra det så länge. För några år sen var den här filmen på tv. Sen dess har jag velat se den. Jag såg inte hela då. Men det var på den tiden jag var beroende av Jim Carrey filmer. Jag säger aldrig nej till att titta på något med Jim Carrey nu heller. Men på den tiden var jag besatt, av honom som skådespelare alltså, inte som man. Jag bänkade mig i två timmar och 29 minuter för att se denna filmen idag. Det var alltså en lång långfilm. En bra sådan. Det var en sån film som man älskar att se, en film som man tycker är riktigt jävla bra, men ändå så rinner inte bara tiden iväg, utan man får den underhållningen man vill ha i dom här två och en halv timmarna. Helt fantastisk, för en sån som jag som inte har något emot draman då. Jag funderar på att se en helt annan film, även den drama. There will be blood, den har fått högsta betyg. Jag tror det är den enda filmen jag har sett ett fodral till där det har varit femmor istället för fyror i betyg.

Var det där ett bögpåhopp?


Dialogen löd så här:
- Att bli jämförd med Peter Jöback, är det något bra eller är det något negativt?
- Det vet jag inte, men jag har hört det många gånger förut.
- Varför tror du att du blir jämförd med honom?
etc..

I alla fall. Peter Jihde ställde den sista frågan väldigt utmanande. Som att han verkligen försökte få honom att erkänna att han är lika bögig som Peter Jöback. Ja denna killen är bögig, han som sjunger här alltså. Har ju faktiskt glömt vad han heter. Men det är ju inte säkert att han är homosexuell för det. Jag skrattar åt det här, eller nej det gör jag inte. Jag log förvånat åt det när jag hörde det. Jag tycker ju att elaka saker är rätt skojiga, så länge jag inte råkar ut för dom då. Festligt det här. Det kändes dessutom som att killen förstod att Peter Jihde hade börjat tänka på om han var bög eller inte. Han slingrade sig undan och ville inte få fler frågor, det syntes! Jag fäller ut mina horn i hans riktning.

Tillbaka till Idol i allmänhet. Båda mina favoriter från detta program gick vidare. Både Jon och Calle alltså. Jon var fruktansvärt bra! Nu låter jag så där gay igen, inget fel med det heller för den delen, och för att tillägga det, jag är inte det heller. Men i alla fall, jag fick rysningar av Jons insats. Jag kom på mig själv med den minen i ansiktet som Andreas i juryn brukar ha när han hör något bra. Jag tänkte att nu kommer Andreas säga att detta var bäst ikväll. Men nej, Andreas var den enda som inte tyckte om det. Nu ler jag ännu mer förvånat.

Roast på Berns

Jag tittade nyss på förra veckans Roast på Berns. Det är jag ju lite efter med, eftersom det nya avsnittet går väl typ just nu? Det var ju helt klart i sin helhet det bästa avsnittet hittills, då dom flesta komikerna fick till det bättre än vanligt. Till och med André, som inte har fått till det än i denna programserien lyckades riktigt bra i det avsnittet. Han är en jätterolig komiker annars, men just i Roast på Berns har han inte fått till det enligt mig. Problemet kom när huvudpersonen skulle utföra sin roast på dom andra i panelen. Humorgiganten Robert Gustafsson skulle roasta många av Sveriges roligaste komiker. Gjorde han det bra? Nej, han gjorde det helt värdelöst. Jag vet inte vad det var med honom, men det gick fan i mig inte bra. Det var en enorm besvikelse.

Mayday

Jag hatar sådana där Mayday-program. När man får veta om någon flyg -eller båtkatastrof typ. Jag blir så deprimerad när jag ser det. Man bara sitter klistrad framför tv:n, man har inte tänkt se något speciellt, men så är det på tv4. Då fastnar man där, vare sig man vill eller inte. Jag blir så sorgsen när alla människor dör och när dom lägger skulden på folk, och allting är allmänt dystert. Jag mår helt enkelt dåligt. Givetvis såg jag något om Estonia igår, det var ett patetiskt dåligt program av något som hette "Lived to tell the tail", någon form av B-version av Mayday. Det har ju verkligen med Sverige att göra och fy fan, jag orkar inte det, men ändå så var jag tvungen att se färdigt, för man kan ju inte avbryta mitt i. Det går liksom inte, med sådana program. Man fastnar, även om man inte vill. Det bara är så.

Givande dag

Nu är ju klockan över tolv så det är ju en ny dag givetvis. Passande att jag skriver nu då. Skola imorgon så jag ska få detta överstökat snabbt. Jag såg The Proposal idag, för andra gången. Första gången var ju på bio i Kalmar. Den är inte rolig... Den är skitrolig, som idol-juryn skulle säga. Ryan Reynolds är en av dom allra bästa skådespelarna i världen, alla hans filmer är värda att se. Så är det bara. Idag har jag även fixat så att jag kan gå in på Kamrat.com igen. Ni fattar inte hur kul det är. Det är så lätt att roffa åt sig lite msner och sen driva satan med folk, jo, det är skoj. God Natt.

Världens bästa uppfinning

Detta är tveklöst världens bästa uppfinning. Tänk dig att du har ett så enormt röksug. Men tyvärr regnar det. Vad gör man? Jag tycker helt klart att du ska köpa dig ett cigarett-regnskydd. Du bara sätter på den här lilla grejen på cigaretten och sen har du ett paraply över glöden! Bäst.


Polen kastrerar dömda våldtäktsmän

Fan vad bra! Våldtäktsmän är det sämsta som finns. Eller i och för sig står det pedofiler, men för mig är det samma sak. I många fall är det ju trots allt det. Förstår mig helt enkelt inte på det. Sjukt äckliga pervon som inte borde få finnas. Bra att några tar initiativ i denna frågan. Tack Polen, tack för att ni stödjer speedway och att kastrera våldtäktsmän. Det finns inget dåligt med Polen, förutom deras någorlunda tråkiga flagga. Men tack Polen, ni höjer er flera snäpp i mina ögon.

 

Läs det från Aftonbladet.se här!


Slut för i år då

kdsajfökdasf

Jaha, nu är speedwayen i Vetlanda slut för i år. Tråkigt slut som jag skyller helt på skador. Jag brukar inte skylla ifrån mig annars. Eller jo det brukar jag, men det här gäller vår absolut bästa förare som är den enda som kan köra bra i Norrköping. Givetvis mötte vi då Vargarna från Norrköping i semifinalen utan Jason Crump och det gick ju då inte så bra. Hade han varit med hade vi vunnit, det bara är så. Sen tog vi ju in en ersättare för nån av dom andra skadade, kommer dock inte ihåg vilken. Martin Vaculik hette ju ersättaren i alla fall och han var en extremt positiv överrasking. Givetvis blev ju han också skadad så då försvann den chansen också. Så det är helt enkelt därför Vetlanda inte gick till final i år. Men ändå blev det inte större poängskillnad i slutändan, så det visar ju vilket bra lag Vetlanda är! För folk som inte fattar att Speedway är så mycket mer än runt runt runt, så kan jag ju dra ett exempel här. Man kan skratta glatt åt nivåskillnader runt om banan också.


Min skärm är sönder

Min skärm är sönder på min dator, så jag kunde inte skriva något igår. Tyvärr alla som är så sjukt insatta i att se min trevliga blogg!

balalajb

Min sockersöta någorlunda moderna plattskärm vill inte showa för mig. Sicket misslyckande. Jag mår så dåligt. Men som tur är så har jag ju:

djakf

Vår feta gamla Dell-skärm! Visst är den vacker, tar inte alls mycket plats eller så. Inte alls så att jag blir snurrig av att titta in i den. Inte alls. Fotnot: Aftonbladet.se på bild, jag måste ju verka intelligent och bildad.

 

Skola imorgon dessutom, jag kommer dö. Dö dö dö dö, så hårt. Jag kommer dö hårdare än någonsin. Vi hörs.


Redigering och Speedway

Idag har jag återigen redigerat den förbannade filmen för att sedan komma fram till att det varken går att byta format på den eller bränna ut direkt från programmet för att det har blivit något konstigt fel. Det har alltid gått bränna där ifrån innan. Bytte lite inställningar nu och väntar på att det ska gå en halvtimme så ska det vara klart, jag hoppas verkligen det funkar.

 

Speedwayen gick väl bättre än väntat faktiskt. Jag hade förväntat mig något oigenkomligt utan Crump i laget. Men visst kan vi ta igen 15 poäng imorgon. Det hoppas jag i alla fall, och tror.

 

Nu ska jag ta något att äta innan jag svälter ihjäl. Gick runt halva stan innan för att hitta något ställe att äta. Victoria byggde om så där gick det ju inte och allt annat hade stängt. Lyckat!


Redigering

Idag sen klockan nio så har jag redigerat en jävla film till engelskan imorgon. För några minuter sen när jag nästan helt var klar så dör den jävla kameran. Så alla bild i alla klipp jag lagt in försvinner. Jag kan inte lägga in nya klipp heller för den mappen går inte att få upp när kameran är död. Usch. Jag mår så dåligt. Jag har sådan fruktansvärd otur! Så jag måste ha laddaren av Lööf imorgon. Sen hoppas jag att klippen kommer tillbaka så att jag inte behöver göra om allt igen. För när jag sparar så sparas det inte rätt så varje gång jag öppnar filerna så står det att dom inte kan spåras. Jag mår fruktansvärt dåligt. Dags för en nattlig koma och sen ska jag fan säga till Emma att vi inte kan göra vår redovisning imorgon.

Kyrkoval

Idag var det kyrkoval. Min familj var så avundsjuk på att jag fått ett så personligt röstkort jämfört med dom. Den personliga delen var väl för att jag konfirmerades senast av oss. Fick senare på kvällen veta att Claes och Cliff hade röstat. Dom hade gått dit och då hade den tanten som suttit där sagt så snällt; "Vill ni ha en present efter att ni röstat?". Då hade dom sagt ja, för vem vill inte få saker. Dom hade tydligen letat efter namn som är kända för oss i form av konfirmandledare Clas Jonsson och Roland Frick. Stort misslyckande kände jag eftersom Roland Frick är i Missionskyrkan. När dom gick ut från röstbåsen så fick dom sina presenter...

kköaf

Plåster, ett antal plåster i en plastbehållare från Svenska Kyrkan! Hallelujah. Jag frågade sen Cliff om dom hade letat efter min konfirmandledare som även Claes haft med andra ord, Anette Madeland. Då gjorde Cliff så här:

kasfjödas

Jag kunde inte avgöra om han menade "Jag vet inte" eller "Jag sköt henne". Men en sak är klar, han får inte ha skjutit henne. För hon och Sven var nog dom bästa konfirmandledarna man kunde ha. En av dom roligaste delarna av mitt liv!


Jag har sovit bort lördagen!

Fan vad besviken jag är på mig själv. Jag ska aldrig mer lana, det kommer förmodligen hända igen, men inte än på ett tag. Nästa gång blir Dreamhack där jag kommer vara helt utanför bland alla som bryr sig. Jag gick och la mig vid typ halv sex igår. För att sedan gå upp klockan åtta och ha en trevlig lördagkväll. Men detta hände inte, jag vaknade vid halv tio i morse. Fan vad tråkigt. Hela min lördag bara försvann. *Snyft*. Så nu är det söndag och skola imorgon. Fan också. Men vi har som tur är studiedag på torsdag, så det är bara tre dagar kvar tills nästa slappkväll. Sen bara en skoldag till nästa. Så helt åt helvete är det ändå inte. Muse är fortfarande stört sköna och listan vi skrev upp stämmer fortfarande enligt oss. Revben idag, hemmagjorda revben, pappas. Alltså han gör dom. Han har fortfarande kvar sina. Vilket förövrigt påminner om när vi blev bjudna på mat hemma hos farmor, jag och Johan. Hon gjorde mat åt oss medan hon själv åt annan mat, lever. Hon åt lever och frågade om vi tyckte om det. Vi svarade att det gjorde vi inte, inte för att vi hade smakat det, men det verkar ju äckligt. Då tog farmor lite lever på gaffeln sen sa hon: "Det här var er farfars". Sen tog hon in "maten" i munnen och började tugga, sen svalde hon och vi satt helt förkrossade. Vi trodde givetvis inte att det var vår farfars lever, men att farmor skämtade om en sådan sak var ju både skrämmande och en brutal besvikelse. Sen som tur var så fullföljde hon meningen och la till ordet favoriträtt. Alltså så var lever min farfars favoriträtt.

Världens topp 10 största band

Jag, Cliff, Per och Claes listar just nu dom 10 största banden genom tiderna här. Här är listan vi kommer fram till, det finns förmodligen band som vi inte tänkt på men kommer på i efterhand, men detta är i alla fall det slutgiltiga resultatet. Ska bara laminera den.

 

1. The Beatles

2. Rolling Stones

3. U2

4. Metallica

5. Kiss

6. Queen

7. Led Zeppelin

8. Sex Pistols

9. Pink Floyd

10. Guns N' Roses


The Malevolence of Mando Diao EMI B-sides 2002-2007

yää

Fan så glad jag är. Jag är lycklig. Jag har en sådan där uppspelt irriterande röst när jag är lycklig. En sådan röst som gör alla andra olyckliga. Som till slut gör mig olycklig. Men det skiter jag i. Jag ska leva ut min lycklighet tills jag själv blir olycklig av den. För idag fick jag reda på att Mando Diao släpper denna underbara skiva. Mycket av deras absolut bästa material finns med på denna skiva. Det är låtar som bara finns med på singlar, EP's  och sen en DVD med på köpet. Jag tycker om det här. Men sist men absolut inte minst så är en av dessa 38, trettioåtta låtar en nyskriven låt som tydligen heter The Quarry. Hem och tjata blir det till imorgon. Denna skiva ska jag hålla i mina ägande händer.


Jag lanar

Jag lanar. Det är en speciell känsla av att känna att, oj jag kunde gjort något så mycket roligare. Var nyss hemma och åt. Det är ju fredag så tacos stod på menyn. Sen tittade jag på Skavlan. Rätt intressant ändå. Förvånansvärt intressant för att vara ganska ointressanta grejer egentligen. När jag sedan gick hit så förundrades jag över hur klart stjärnorna syntes. Karlavagnen där, Orion där och så vidare. Ja, jag skrev och så vidare istället för förkortningen för och så vidare bara för att få texten att se lång ut. Det slog mig att det måste vara för att det är kallt. Stjärnorna syns alltid klarare när det är kallt ute. Eller hur? Eller är det kanske för att det är kallt som stjärnorna syns klart, för det är inga moln som håller inne värmen. Då blir det kyligt och givetvis klart. Jag är inte så förtjust i att lana. Har ganska tråkigt mest hela tiden faktiskt och vill helst göra annat, men då blir alla arga på mig så det finns ju inget positivt med lan.

Äckligt!

Här om dan satt jag, Cliff, Per och Claes inne på Existenz. Så kom det upp ett ljudklipp som hette något som jag inte ens vill ta upp, det är helt enkelt för äckligt. Jag är inte så lättstörd på sånt egentligen, men den här mannen som pratar är bara fruktansvärt sjukt stört jävla otroligt oerhört överäcklig! Han flåsar och håller på. Jag är rädd. Jag är seriöst rädd. Fruktansvärt jävla rädd.

 

Här är ljudklippet i alla fall. Lyssna på egen risk, jag avråder er dock. Nu känner ju jag mig äcklig eftersom jag lägger ut det här, men kom ihåg att det är han som är äcklig, inte jag! Jag är bara en snäll liten pojke som hatar honom.

 


Pluggar

Nu sitter jag här och läser tre kapitel i ekonomiboken. Har Muse på i bakgrunden, detta band är brutalt jävla underbart. Så skön stil på det hela, blandat riktigt skön sångteknik med riktigt tryck i gitarrerna. Riktigt bra må jag säga. Jag väntar även på att nöjespokalen ska börja, ska se om det är ett program värt att följa. Det verkar ju rätt okej på reklamerna. Alla verkar ha något emot kanal 5 förutom jag.

Djupt försjunken

Igår kväll hade jag en sådan där kväll när jag kollar på massa Beatles klipp och om när John Lennon blev mördad och grejer. Hur resten av Beatles reagerade på det och sånt. Lyssnade på låtar som skrev till minne av John. Jag vet inte varför jag gör det, jag blir bara deprimerad. John Lennon var, han är gud. Paul McCartney är lika bra han. Tillsammans skulle dom kunnat ha bildat en egen polyteistisk religion som jag med glädje hade blivit en del av. Det är så sorgligt i Here Today med Paul McCartney. När han sjunger "You would probably laugh and say that we were worlds apart", där blir jag riktigt nere. Det är så fel alltihopa. Jag hatar Mark David Chapman, det bara är så.

Ekonomisk händelse

Idag när jag klippte gräset kom som sagt Claes och Cliff och skrämde livet ur mig. Dom sa att dom skulle gå till Willy:s så länge och undrade om dom skulle köpa något åt mig. En Fanta exotiska frukter blev det! Jag har njutit av denna dryck ända fram tills nu. Nu är jag plötsligt osäker. Fick jag denna en och en halv-litersflaska med Fanta eller är jag nu skyldig Cliff pengar?! Denna fråga gnager som fan. Eller inte. Eller gör den?... Nej det gör den inte. Eller?? Nej men jag har ju problem med pengar just nu. Som fan! Herregud! Min ekonomi är katastrofal. Om Tomas Di Leva skulle vara ekonomi så skulle han vara min ekonomi.


Händelsefattig dag

Idag var jag i skolan. Det var givande. Mitt i filmen på naturkunskapen så var det 10-rast, så när vi kom tillbaka och Elena skulle sätta på filmen igen så hade den pitchat sig själv. Lät väldigt, väldigt, väldigt extremt sjukt stört jävla sönderdrogad. Sen tog vi skolfoto, totalfiasko. Jag har ju sedan barnsben bestämt mig för att inte le på kort, i alla fall inte så där jätteglatt och extremt. Men den här fotografen, Kenneth, han hade sina knep. Han räknade jättefult till 3 hela tiden och befallde att le och dansade och gjorde piruetter så att man helt enkelt failade totalt med den där ondsinta lilla planen. Han fick nog bara en bild där jag synligt flinade till, annars tror jag att jag hann vända bort huvudet så att han struntade i att ta bilden. Så jag tror jag såg lagom sur ut! Perfekt i så fall...

 

När jag klippte gräset så kom det en liten hund och skällde på mig som bara den. Skällde och skällde. Fast jag blev inte rädd. Jag tog det lugnt, chillade. Tänkte på att hunden brukar göra så där och att jag inte brukar vara rädd då heller, utan jag brukar försöka klappa den. Så det gjorde jag nu med. Men han ville inte. Han hatar mig. Jag är längst ner i hans lista. Han tycker likadant om mig som han tycker om Darin. Eller möjligtvis 50 Cent. Annars var det lugnt när knivarna spann framför benen på mig, hoppade till en gång gjorde jag dock. Ganska extremt. Jag gick där och klippte, ner för sluttningen. Plötsligt känner att någon tar tag om mina axlar och hojtar till. Fan vad jag hoppade till. Fa-an vad jag hoppade till. Så oförberedd har jag nog aldrig varit på en sådan händelse. Det var Cliff. Jag hatar Cliff, nu. Han är som Darin, eller möjligtvis 50 Cent, eller Daniel Lindström.


Kolla soffan!

djaföjdaösf

Jag kollar ju alltid Alex Schulmans blogg, intressant på något sätt. Riktigt kul läsning ofta. Speciellt dom ultimata tillfällen då han valt att skriva "Samtal med Charlie". Men till saken, nu när jag kollade den såg jag till min positiva förskräckelse att han har likadan soffa som mig. Då menar jag min soffa, min alldeles egen soffa i mitt rum! Det kan ju bara betyda en sak:

Att min blogg är lika bra som Alex Schulmans blogg, så läs den då för helvete!


Semifinal!

Idag blev det klart då, Elit Vetlanda slog Indianerna hemma med 52-44 och är därmed klara för semifinal. Indianerna också tror jag, som lucky loser. Kan bli dom igen i så fall, fem matcher på raken mot Indianerna, i så fall. Jävla massa "i så fall", jag ska sluta med det. Idag började P-O stöna framför klassen på ekonomin. Det var lustigt. Han stönade hög och ställde sig och tittade rakt ner och bara stönade. Det var tydligen en nysning som inte kom fram. Men hade den kommit fram hade det kanske blivit som när Alf nös framför klassen. Han nös i handen och det blev helt slemmigt i handen. Han sa på sin ljuvliga blekingedialekt "Jag kanske borde tvätta händerna, eller vill du kanske ha den i ansiktet Viktoria?". Det ansåg i alla fall jag var en rolig händelse, Alf är en rolig man. Dystert att man inte har han i något längre.

Hjälp snö?

hjälp snö vafan pusssyyyyy

Nej självklart är det inte snö. Men fasen vad förvånad jag blev när jag gick där och såg det här, det ser verkligen ut som snö, där under staketet. Livrädd skulle jag bli om jag inte hade mer vett i kroppen än att förstå att det faktiskt knappt är höst. Jag fick gå hem, äta mina brownies och påminna mig om att det faktiskt bara är 14 september och att det var idag P-O sjöng opera på ekonomilektionen. Det är vad jag får tänka på. Nu ska jag se på Roasted på Berns, eller vad det heter!

 

Förresten ändrar jag dagens låt till The Beatles - Eleanor Rigby, bästa bandet, skön låt.


Idag har jag fixat lite mus...

Min datormus har varit sjukt krånglig senaste tiden. Hackar alltid upp sig. Stannar till och man får vänta några sekunder innan den går att rubba igen. Riktigt härligt att den även har såna där bak -och fram knappar på sidorna så att jag alltid lyckas backa när jag har skrivit mycket och sen får jag skriva om det igen. Sådant man tycker om så stört mycket. Så idag har jag gjort slag i saken! Jag lyfte mig ur fåtöljen, gick upp för trappan, gick upp för den lilla trappan, gick igenom köket, gick in till mitt gamla rum och hämtade en annan mus. Sen gick jag ner hit och kopplade in den och nu funkar det utmärkt! Jag har en mus som fungerar! Wohooo! Livet leker.

 

Dagens låt: Whitesnacke - Here I Go Again,

Ni känner säkert igen den, ni vet "hurts oh it hurts, really hurts in the middle of the night..."


Äter kex

Har inte riktigt något att skriva. Själv hatar jag alla som skriver blogg utan att ha något att skriva, så ni får jättegärna hata mig.  Just nu äter jag i alla fall kex, fingerkex, eller fingermarie eller något sådant kanske dom heter. Jag väntar på mat, lax. Fin mat. Jag ser fram emot att fylla mig själv med mat, jag är lite hungrig.

118100

Jag skrev nyss en fråga till 118100 för att se om dom kunde besvara en fråga som jag inte lyckats hitta svar på. Frågan löd så här:

Ungefär hur mycket publik har Mando Diao haft som mest på en egen konsert, alltså där Mando Diao är huvud-gruppen?

Med den frågan menade jag att jag ville ha svar på hur mycket publik mitt favorit band haft som mest på en egen konsert där dom själva är huvudnumret och inte någon festival eller liknande. Svaret jag fick var dock:

Mando Diao tros ha spelat inför den största publiken under Way Out West i Göteborg, exakt hur många de var i publiken är svårt att säga eftersom folk köper biljetter till festivalen och inte till just ett band. Vi på 118100 tror dock att det var ca 10 000 besökare som såg bandet under Way Out West.

Jag tycker personligen inte att svaret var enligt mina krav. Och jag har även sett filmklipp från Hurricane Festival där Mando Diao spelar inför betydligt fler än 10 000 personer. Men eftersom jag inte riktigt brydde mig om hur mycket pengar jag la ut under kvällen så skickade jag en till fråga som löd så här:

Jag ställde nyss en fråga om hur många Mando Diao har spelat inför som mest under en egen konsert, alltså när dom själva är huvudnumret. Men istället fick jag svar på siffror från Way Out West, men nu vill jag ha svar på hur många dom har spelat inför under en egen konsert, tack.

Svaret jag fick på det var:

Tyvärr kan 118100 inte finna hur många Mando Diao spelat för som mest under en konsert där de själva varit huvudnumret. Den största konserten de spelat var dock under Way Out West i Göteborg.

Jag anser att jag borde få pengarna tillbaka, snyft. Kan även påpeka det igen att jag sett dom spela inför betydligt fler än på Way Out West. Lite roligt också att den som svarade denna gången la ner tid på att visa att han hade kollat efter deras egna konserter, han hade verkligen det, han lovade, "snälla jag lovar", lyckades han snyfta fram.


Jönköping

Hängde med min broder till Jönköping idag i farmors lilla röda mitsubishi. Det gick bra, vi körde inte på några barn. Vi, eller han, inhandlade en matta och en hylla och tillbehör. Funderar på att dra ner en stund till Vetlanda Dagarna nu ikväll, fast det är så dystert dåligt. Jag skäms över Vetlanda. Den största artisten här i år är Calaisa, det säger väl allt. Så det blir nog ändå att stanna hemma och titta på GP. Även knapra lite kinamat.

Solcellslampan lyser!

kfajfösadjafdkjfaökdsf

När jag kom hem märkte jag en spännande sak, vår solcellslampa eller vad det heter lös! Inte för att den ger något ljus, den är mer till för att synas än för att få andra saker att synas. Men det var ändå en sällsynt händelse, nog för att föreviga i alla fall. Givetvis slutade den lysa när jag tog kort med blixt för att den bara lyser när det är mörkt. Men då fick ju jag ett bra tillfälle att skryta över min blixt, som är så stört ofattbart bra. På den andra bilden ser ni ju mer hur mycket den här lampan egentligen lyser upp...


Extrem ökning av unika besökare!

Idag fick jag av någon anledning en/ett gratis fokus på bilddagboken. Tydligen fick dom flesta det. Jag utnyttjade min/mitt till att reklamera min underbara blogg, som är så stört bra så man inte vet vad man ska göra. Senaste unika besökar-rekordet för en dag låg på 13 stycken. Visst är det mesigt? Mesigt som en ko, jag vet. Jag tänker inte säga det nya rekordet för det låter fortfarande mesigt, men jag ska säga något som låter relativt extremt. Rekordet på antalet unika besökare på en dag har ökat med 415,38 %. Fyrahundrafemton komma trettioåtta procent.

Hösten kommer

hösten kommer...

Ingången till skogen. Precis mitt emot vår tomt. Kan inte fatta hur många minnen jag har därifrån, jag fattar inte heller varför just denna platsen ger mig minnen. Men på något sätt gör den det. Alla sommardagar man har sett den här delen av världen när man suttit på balkongen, alla gånger man gått till speedwayen den vägen, alla gånger jag och Per eller någon annan har haft planer på att bygga koja någonstans där inne men det aldrig har blivit något annat än en hög med pinnar. Det är något somrigt över den platsen. Därför är det så dystert att se den på hösten, så jag försöker att undvika den. Men jag tog en bild istället, så smart som jag är. Nu kan jag ju se den hela tiden, även när jag inte vill. Nu kommer i alla fall den där dystra gråa årstiden när alla gröna fina löv faller av träden och blir bruna. Tiden som är föregångare till den tråkiga tiden när man måste räfsa gräsmattan och få blåsor på händerna. Tiden då jag fyller den meningslösa åldern 17 och inte få göra något nytt. Hösten är nog bland det tråkigaste som finns. Jag vill åka på semester, inte nödvändigtvis till något jättevarmt land, men bara bort från Sverige. En kryssning till England hade varit väldigt kul, någon som är på? Då säger vi det.

ängen

Mer utsikt från min balkong. En stor, grön äng. Även som hon den där sa, "med en gul bänk på". Jo för den är standard, det är den.


En lärorik skoldag i bilder...

Simon hittade någonting

Simon hittade någonting.

Han visste inte vad det var

Han visste inte riktigt vad det var.

Han prövade sig fram

Han prövade sig fram.

En haklapp kanske?

En haklapp kanske?

Han kastar han kastar mer... jkajföads

Sen så sa han: "äsch jag listar aldrig ut vad det här är för grej, bort med dig dumma dej".


Hos tandläkaren

Idag var jag som sagt hos tandläkaren. Jag kom dit, typ två minuter för sent. Jag fick ingen kommentar om det, så vitt jag vet. Sen hittade inte tandläkaren sina saker, hon gick runt och rotade i lådor. Efter en stund blev hon lite tjurigare, hon började svära och slänga igen lådorna. Hon sa bland annat "men va fan är det här nu då?" och "ska ingenting funka den här jävla dan?". Det tycker jag var lite kul, men man ska aldrig skratta med borrar i munnen, även om jag inte hade just då.

 

Sen såg hon inte riktigt i munnen på mig, vilket resulterade i att hon satte sig vid datorn och kollade på andra saker, hur nu det skulle hjälpa. Sen kom det in en annan tandläkare och den första sa då till den andra att "Du kommer inte heller se in där, det är för långt in, vi får hjälpas åt". Det resulterade i sin tur i att den tandläkaren som kom in senare började rota i min mun och lyckades tydligen väldigt bra med det hon gjorde. Då sa den första tandläkaren halvt tjurigt, halvt förvånat "du fick väl en bättre vinkel då!".

 

När jag väl skulle gå därifrån, över gatan till skolan, ja det är så bra placerat! Så kom jag på att jag hade glömt att ta en sådan där lapp om att man varit där, så att man inte får ogiltig frånvaro, för det är ju SÅ viktigt. Men då hade jag redan gått ut, så jag fick gå tillbaka in och det såg ju dumt ut, uppenbarligen. För när jag bad om lappen så fattade inte hon i receptionen någonting. Hon mer tittade på mig som om jag var någon form av groda med cykelhjälm, eller nåt. Hon tittade jättekonstigt och frågade "har du ens varit här?". Som om jag skulle gå in där och fråga om en lapp om jag inte varit där, typ om jag hade försovit mig och inte vågade få frånvaro. Då går jag in där och fixar lapp! Jo men visst, jag känner mig lurad och besviken. Sen fick jag i alla fall min lapp och alla levde lyckliga i alla sina dar.


Jonathan Rittmo, Martin Joviken, grymt besviken på er...

Antar att dom flesta såg Idol? Det gjorde jag, vi skrattade hårt. Hårt, hårt, hårt. Jonathan Rittmo och Martin Joviken, fan va sköna man får bli. Problemet ligger här. Jag och Claes har länge funderat på vad man kan göra för att driva med Idol. Vi har tänkt oss något sådant där, men nu när dessa pågar visade framfötterna före oss så kommer jag och Santa Claes inte få samma glada uppmärksamhet som vi skulle vilja, vi skulle istället få kommentarer om att vi härmar dom här två. Det är ju ganska tråkigt tycker jag, skäms på er.

 

Imorgon ska jag upp tidigt, jag ska till tandläkaren. Det kommer gå jättedåligt, jag har grova misstankar om att jag har hål, möjligtvis flera hål. Det är en jobbig känsla som biter i mig. Den kommer fram på natten, jag drömmer om hånskrattande tandläkare med stora tänger och borrar och grejer. Dessa människor förföljer mig, när jag går i mörka gränder, går i skogen, mitt inne på Willy:s, jag får inte vara ifred. Vet inte vad jag ska ta mig till, jag orkar inte ha en kort period med flera tandläkarbesök igen, det var en jobbig tid. Jag tycker inte om det alls.


Fotboll ikväll

Ikväll är det ju som många vet fotboll Malta-Sverige, tror jag det blir så i alla fall! Sverige kommer ju vinna, hoppas vi på, jag, Jack, Jeff och kanske Malte? Aja, förhoppningsvis lyckas jag tjata till mig en pizza! Pizza är gott, och jag tror Hawaii har sådana där extrapriser fortfarande, hoppas.

Sitter och lyssnar på Rooney - All In Your Head, glömt hur bra den var.


Speedway

Jaa, seger blev det! Eller okej, inte seger, men det var ju som en seger. Matchen började så dåligt, men vi tog ifatt och vände och sen slutade det lika! Nu är det så här att bara en i vår lilla familj har canal+ och det är givetvis Johan. Han ville inte låna ut sitt kort med motiveringen, "jag ska se det själv". Han tycker inte ens om Speedway, men sen när Idol började så fick vi i alla fall låna det förbannade kortet. Jag, Cliff, Per och Claes höjde händerna, och fötterna för Elit Vetlanda och det gick ju bra.

Nu ser jag fram emot att titta på lite Idol-klipp på tv4.se, för jag antar att dom har lagt upp en hel del där. Annars blir jag besviken, kan jag ju säga!

Just nu sitter jag i alla fall och lyssnar på musik som var med på den allra första cd-skivan jag någonsin ägde. Martin, en helt vanlig Svensson. Fiskar som viskar och (Du är så) Yeah Yeah Wow Wow, kommer väl alla ihåg. Förövrigt tror jag att jag vet vem flickan är, som har tagit charmexamen. Jävlar så charmig.

Tänkte då att jag skulle lägga ut låten med Martin här då, men det gick ju inte.. Det blev ju bara sådana där tråkiga koder. Men i alla fall, jag länkar väl istället då, tryck här, precis det står "här", precis där ska du trycka för att komma till låten på youtube!


Min dag i bilder...

Jag i spegeln med min kopp.

Här står jag i spegeln med min fina...

afjödsafjödsakjfökasdjföas

...Toy Story-kopp! Visst är den vacker? En skapelse av gudarna.

djafödsjfökadsjfgass

Jag vet vad ni tänker... "Han är ju inte vänsterhänt", men på det varar jag, nej jag vet. Men jag upptäckte att det var lättare att hälla mjölk med vänsterhanden än att ta kort med vänsterhanden. Så det fick bli så här.

kdsajfködsjföds

Likaså gällande oboypulvret. Mycket lättare att häva sådant med vänsterhanden än att ta kort med den nämnda. Checka även vår snygga gula oboy-sked!

kjdkslafjödsajf

1.30 borde ju räcka tycker man. 750w. Vipps!

jafjdöf

Sen fumlade jag lite med självutlösaren... Eller jag totalfailade lite innan...

dajfkdjafökadsjfö

...jag fick den perfekta bilden. Den här bilden får sammanfatta min dag, nyfiket läser jag igenom tidningens alla rader. Eller nästan i alla fall. Kanske ganska långt ifrån, men lite läste jag. Sitter där med min kopp och dricker varm oboy för att förmildra smärtorna i halsen! Det går bra nu, kompis.


Väldig längtan

Nu sitter jag här och längtar som fan till ikväll. Så mycket att se, eller okej bara två saker. Jag har aldrig varit så benägen om att titta på idol, men nu är jag det. Vet inte hur många år den nuvarande juryn har suttit, det är bara förra säsongen va och den som börjar ikväll? I alla fall, den nuvarande juryn är så sjukt, enormt, otroligt, ofattbart, stört jävla mycket bättre än den förra dystra tråkiga juryn.

Men sen är det ju Speedway också. Det får jag ju inte missa, första kvartsfinalen idag mot Indianerna borta i Kumla. Den ska kunna vinnas om det körs bra från Vetlandas håll. Heja heja liksom. Ska jag se på speedwayen missar jag ju idol. Det är ju lite dystert. Får väl växla emellan och hoppas på att jag får se någon blåst jävel göra bort sig!

Sist men inte minst, hands up till den killen som blev intervjuad i samband med att Hitler används som karaktär i en reklam för att skydda folk från AIDS. Han öppnade med att han tyckte det var osmakligt, precis det ord jag tänkte på när jag tryckte på den rubriken. Osmakligt. Tycker att jag smurfade honom där på mitt eget roligare sätt. Förövrigt kan ni se det klippet här!


Tacos

Gjorde min specialitet idag som mat. Tacosrester. Eftersom det är standard att äta tacos varje fredag i min familj så blir det ju lite över också och det passade ju idag. Så jag värmer lite färs i mikron, blandar det med lite creme fraiche, ost, tomat, gurka och det är typ det jag brukar ha i. Sen värmde jag några tortillabröd och sen åt jag! Mums fillibabba. Gjorde dock en grej jag inte gjort på flera år, och det var ju inte så skönt. Precis ni fattar, jag lyckades skära mig i fingret. Härlig känsla, när man känner att oj jag suger på det här. Så nu har jag ett fett plåster på fingret och det ger mig svårigheter att skriva, men det får duga.

Webbläsare

Jag ska inte ligga under stol, eller hur man säger, med att mina webbläsarproblem fortsätter. Eller ska jag vara ärlig så är det bara Firefox som krånglar, så det är inte mitt internet. Men Firefox irriterar mig aset. Sidan laddas om hela tiden och då går markören tillbaka till start, alltså högst upp på sidan och allt jag har skrivit försvinner, plus att det tar evigheter att ladda en video på youtube eller tvshack, som förövrigt kommit tillbaka till Sverige! Det är nog bara jag, men jag känner mig iskall när jag sitter inne på en webbläsare och laddar ner en annan. Fast man kan väl inte göra det på något annat sätt. Ska nog gå in på någon Donken restaurang och fråga efter närmaste Burger King någon gång, inte för att jag skulle vara den första direkt, men kul vore det. Nej nu gör sig hungern påmind och jag funderar på att göra lite mat, sådant som man äter. Sedan stoppa det i munnen och bli av med denna känslan. Kan förövrigt berätta att jag nu fastnat för Opera, som webbläsare alltså.


Något så där missvisande diagram

afdssaf

Min mattelärare Ronny, Conny, Sonny, Bonny, Fonny... i vilket fall, han skulle inte bli särskilt glad om han såg det här. Nog för att han är den skönaste snubben från Åre och att han nog är vår bästa lärare, men det här skulle han inte tycka om. Det första lilla hoppet går från 0-5, det andra hoppet är mer än dubbelt så stort och går ändå bara till 11, sen fortsätter det så.. Känner mig lite dum nu för när jag tittade först såg jag jättemånga fel, men nu lyckas jag inte klura ut vad jag såg... Det var nog inget mer haha. Aja, sugigt på det.


Hatar det

Är det något jag hatar så är det folk på msn som inte kan skriva som normalt folk. Sånt som man verkligen inte fattar. Typ när en person använder smajlisar hela tiden istället för vanliga ord. Typ som när personen ska skriva ordet "vän" som personen förövrigt överanvänder, så blir det en gul gubbe med en ros i munnen. Man får för fan markera den, högerklicka, välja lägg till och se vad fan det är menat att det ska stå för ord där egentligen. Speciellt svårt att fatta när personen byter ämne totalt och man verkligen inte har snackat om något där ordet "vän" skulle passa in. Lika dant när denna irriterande personen skulle skriva ordet "inte" så blev det en gubbe som skakar på huvudet. Så om personen i fråga skulle skriva "Var inte ledsen." så blir det "Var ledsen", eller mer precist "Var (gubbe som skakar på huvudet) ledsen". Aningen irriterande. Eller för att nämna en annan person, eller jag tänker inte nämna namnet, men fyfan vad fult det var när det hände. Konversationen löd så här:
- har duschat
- okej.. intressant
- va?
- jaa.. du sa att du hade duschat
- ne
- jo
- ne jag frågade om du hade duschat
- eeh.. aa de har jag, men jaha...

MUSIK

Sitter här och lyssnar på min MegaAwesomeMusicFaan spellista på Spotify. Ett antal stora artister som t.ex: Abba, Elvis, Johnny Cash. Självklart en massa Mando Diao, för att dom är bäst. Lite allt möjligt, jag har en massa gammal musik. Sitter förövrigt även och klinkar på min gummikorv, alltså min Fender menar jag. Sitter just nu ett capo på tredje band eftersom jag kanske försökte sjunga till nåt innan, kommer inte riktigt ihåg. En grej jag upptäckt med Mando Diao är att nästan alltid när man hör en ny låt så får iallafall jag känslan av att, njaa det kunde faktiskt vart bättre. Men sen lyssnar man på den igen och plötsligt tycker man att vafan jo den är ju ganska bra, helt klart. Sen lyssnar man på den ännu en gång och sen så finns det inget bättre typ. Jättekontigt. Sen finns det ju låtar med dom som sätter sig direkt också, typ You Can't Steal My Love, my all time favourite. Sen har jag ju nu några år för sent upptäckt värsta svenska bandet. Jumper heter det, först trodde jag att det uttalades på engelska, men sen insåg jag att dom svenska texterna som förövrigt är förjävla mesiga inte alls passade till ett sådant namn. Så jag insåg att Jumper helt enkelt är det svenska ordet för en viss sorts tröja. Värsta überfeta låtar ändå på något sätt, speciellt När Hela Världen Står Utanför.
Iallafall, vill ni ha min förbannade spellista så kan ni som har Spotify gå in här!

utfyllnad

Fan skrev ju inget igår! Var och åt pizza direkt efter skolan, sen till Cliff och senare på kvällen UP. Glömde helt enkelt bort det. Jag är så ledsen. För jag vet hur många som verkligen vill att jag ska skriva något. Ledsen för er skull. Kom hem tjugo i två tror jag, marscherade rakt i säng. Bara så ni vet så är JoohanR en ängel sänd från Gud för att utföra ett uppdrag. Han har nu klarat det och hans tid på Jorden är slut. Ytterst troligt, eller hur?

god natt

Det här hör inte till vanligheterna i Filip Borglins liv, men jag tänkte att jag skulle gå och lägga mig strax. Ni kan kolla tiden för inlägget, men era ögon kan spricka.  Jag ska hoppa in under den heta duschstrålen, sträcka mig efter tvålen, sen kan jag inte rimma mer. Av någon anledning kom jag även att tänka på den gudomliga låten Aber Bitte Mit Sahne med Udo Jürgens. Den låt som vi hörde för första gången på högstadiet på en tyskalektion som sedan har spelat en jätteliten roll i mitt liv i form av en helt vanlig tysk låt. God Natt.

Loka

Fan riktigt god den här ju. LOKA likes passion, red-hot strawberry. Smakar jordgubb som fan i eftersmaken. Ska även vara chili i den, dock inget jag känner något av alls. Känner mig bedragen, men den var ju god så... Sitter och lyssnar lite på Fountains of Wayne, skriver lite utfyllnad på bloggen som kanske märks, har ju sagt till folk att jag ska skriva flera gånger per dag, även om det intresserar mig ett någe. UP imorgon förmodligen, och innan dess ska jag väl äta den traditionella fredagsmaten i min familj... Tacos! :D yäy. Ses vi på UP?

Paddlat

Idag har jag paddlat med klassen, woho. Nej. Det var ganska drygt, vi paddlade bort till bron vid golfbanan, vissa paddlade vidare för att kolla på Hultaby. Sen vände vi, med andra ord knappt ingenting. Sen fick vi veta saker om allemansrätten, hur man styr kanoten, hur man packar i kanoten osv. Såna där grejer man redan vet om som även är totalt ointressanta! Sen fick jag och Claes visa hur man tänder en lägereld, det kan ju vem som helst gissa hur det gick. Vi fick i alla fall fyr på den och sen grillade vi korv. Skabbkorv.

förklaring tack

daf
Jag vet, det ser ut som att Carl Philip skjuts ut ur sin bil på ett otroligt misslyckat sätt, men hade hoppats på att någon skulle kunna förklara lite vackert varför Carl Philip väljer att springa ur sin bil och skutta över staketet? Sen ser det ju oneklingen ut som om han klär av sig, tänka sig, kan det vara någon där? En kvinna, en man?! Varför är han så oerhört snabb på den biten? Ett klipp på det hela finner ni på Aftonbladet, här iaf!

God natt

God natt alla mina vänner. Nu ska jag efter en lång dag lägga mig i min varma goa säng, under mitt varma duntäcke. Fortsätta tänka lite på vad man ska klä ut sig till på Vetlandas bortamatcher. Tänka på alla saker som händer i livet, alla svältande barn i Afrika och även försöka ägna en tanke åt vad jag inte ska tänka på för att kunna undvika obehagliga drömmar. T.ex flickan som är så dum att hon tror att man ska gå på att det varit skottlossning på Withalaskolan, att hon blivit träffad och att tidningarna, tv och all form av media har ignorerat detta totalt. Jo men det är ju väldigt troligt, såret har dessutom även hunnit läka och hon mår utmärkt, helt brutalt prima liksom. Hon är bara lite ledsen över det som har hänt, kan jag ju lägga till som lite kul curiosa. Kan även lägga till att skottlossningen var idag, så att ni inte tycker att det är något konstigt med det hela. God Natt!

Svenska Postkodlotteriet

Jag vet inte hur det är med er, men stackars kille. Jag skulle anta att han blir jätteglad över pengarna han vann, men det måste väl ändå vara en besvikelse att han fått hälften så lite som alla andra på bilden? Om man har lika tråkigt som jag och hittar en sån här annons, som förövrigt fått mycket tid nedlagd på sig. Min gode fars namn står över allt. Om man då kollar lika noga som jag så ser man att alla har vunnit 940 477 kr, medan den stackarn bara har fått skrapa till sig 470 239, huhu. Jag fäller ut mina horn i riktning mot hans postnummer.

daöfdjf

speedway

Speedway idag, äntligen. Har saknat det. Indianerna kom på besök från Kumla, en indian sprang runt på motorstadion med fjädrar i håret, bar överkropp och skinnkjol typ. Skön snubbe liksom, skakade hand med folk och skit. Han var inte alls nykter, inte alls. Iaf matchen slutade med vinst för Elit Vetlanda. Har börjat fundera lite på vad man ska klä ut sig till om man åker med på någon bortamatch och ska heja fram laget. Får typ bli ett fönster eller något, kanske ett vetestrå. Ska tänka vidare på det när jag sover, för det är precis det mina drömmar brukar handla om. Kung  Holta, som Vetlanda-Posten kallar honom var på plats igen och denna gången körde han ju som bekant för Indianerna istället. Han fick stryk av Patrik Hougaard, vilket jag ser som en kul grej. Han var efter honom från start, sen kom han om honom, men sen körde Hougaard om honom igen, väldigt lyckat må jag säga. Konungens återkomst. Ska inte snacka ner honom totalt dock, han är fortfarande en av mina favoriter inom speedway sporten. Men att publiken döpt honom till Kung Holta, som Vetlanda-Posten säger stämmer väl inte riktigt? Jag kommer inte ihåg ska jag erkänna, men det känns mer som att Kung Holta är ett namn som Vetlanda-Posten har skapat... Alla andra har ju alltid vetat att Crump är bättre, både som individuell förare och som lagkapten.

Dagens skoldag

Dagen började med att jag försov mig och kom en timme försent till den tre timmar långa musiklektionen vi har varje tisdagmorgon. Dagens kommentar kommer framför allt från vår musiklärare Mats.
"Ni får spela vilka låtar ni vill, det bestämmer inte jag, det är som i östersjön, valfritt."
Han drar alltid klockrena ordvitsar. Haha, han och P-O är jag jävligt glad att jag har som lärare måste jag säga. Riktigt sköna är dom. Förövrigt går musiken dåligt som fan, min grupp vägrar ju bestämma sig för låtarna vi ska spela och när vi väl gör det så går det åt helvete. Sen ska vi tydligen spela upp i aulan med, haha årets skämt. Vad ska vi göra där egentligen? Så det ser jag inte direkt fram emot.

RSS 2.0