Tråkigheter

Jag hade väldigt gärna bara sluppit måndagar. Vi har en svenskalektion vi inte gör något på och sen har vi bara en lektion till, vi slutar halv två. Nu sitter jag här och är fruktansvärt uttråkad. Jag har absolut ingenting att göra. Helt otroligt tråkigt har jag. Jag ska nog sitta här och lyssna på ledsam musik och tycka synd om mig själv. Känns som en dålig dag.

Pappas dator

Har försökt hjälpa pappa att få igång internet, men det funkar inte. Trots att jag sitter och får upp alla möjliga konstiga rutor och känner att här, här sitter en kille som kan. Han går in på dom mest avancerade programmen och letar efter en lämplig lösning. Men sen fattar jag att jag inte fattar någonting. Då skjunker jag och säger att, nej pappa, jag kan inte det här, prova att byta dator. Så ger jag honom min gamla dator. Det kan ha varit han som betalade den, jag lämnar det osagt.

Utgång

Det blir visst utgång ikväll också. Jag som faktiskt hade tänkt sitta hemma och ta det lugnt. Men det ska bli trevligt, det lär bli bowlingen som vanligt. Brukar vara hysteriskt roligt där, varför vet jag inte.

Nu sitter jag här och väntar på Mattias och Cliff, dom skulle komma hit, men jag har inte sett till dom än. Tanken var att jag skulle göra lite mat och äta och så kunde dom komma hit eftersom jag inte var klar, men nu är jag ju klar. Sedan länge, typ.

Jag underhåller mig med julmust så länge. Och Clara, hon är bra.

Nazisttelefon

Efter att jag kom gått till skolan i morse, märkte jag att dörren var låst. Vi hade alltså ingen lektion. Den enda lektionen vi hade idag, var inställd. Jag kunde varit hemma och sovit. Fast hade jag väl gått upp kändes det inte så värt att lägga mig igen så jag har mest varit hemma hela dagen. Gick ner till Maxi och köpte hamburgare och stekte. Förresten, Maxi blir nazi i T9. Hur många gånger jag än använder Maxi, men aldrig använder nazi. Jag tror min telefon är nazist.

Jag jobbar på ett tal

Tal, tal, en väldig massa tal behöver vi tydligen skriva och hålla nu i trean. Just nu håller jag på att skriver ett argumenterande tal till Svenska C. Det handlar om att alla borde få ha en egen ko. Jag borde skriva vidare på det bums faktiskt. Jag lägger kanske ut det här när det är klart. Så att alla ni kan läsa det. Alla ni!

GTA

Jag fick GTA IV på posten idag. Spelet som jag och Mattias impulsbeställde natten mellan lördag och söndag. Tänkte att det kan ju vara värt att installera, så kanske herrn kommer förbi en stund senare så sitter vi där och nördar oss. Det vore trevligt.

Sömn

Vad skönt det är att komma hem varje dag efter skolan. Det känns som att man har gjort någonting. Jag var väldigt nära att hoppa över naturkunskapen, men jag gick ändå. Tog tag i det. Kände mig blåst när jag kom dit för det var tråkigt.

Nu funderar jag på att dränka badkaret och sen hoppa i. Det vore skönt. Fast jag kanske somnar där i sen och det kan ju vara mindre bra. Fast jag kanske inte åker under vattenytan och då kanske jag inte dör. Jag vet inte. Det vore skönt i alla fall. Att bada alltså, inte att dö.

Jo, bada ska jag göra. I vårt gula badkar utan sådana där dyra finesser som bubblor och sådant. Lätt att jag skulle överanvända det om vi hade det. Eller, det kanske jag inte skulle. Nu blir jag osäker.

Solsidan

Idag började jag vid halv 10. Jag kom dit vid 11. Det enda dom hade gjort var att läsa en novell. Den novellen hade vi redan läst i ettan eller tvåan på engelskan. Så det var ju inte så mycket jag hade missat. Sen åt jag, sen hade vi knappt marknadsföring och sen gick jag hem. Bra dag.

Jag funderar på att se gårdagens avsnitt av Solsidan nu. Jag tänkte se det igår men det blev sent, väldigt sent, efter Morden i Midsomer. Det var slut vid 1 typ. Sen låg jag uppe till 4 och smsade. Rätt bra. Lägg där till att Clara skulle upp runt 6 och att hon har körtelfeber så hon borde sova. Hon är snäll. Hon får gärna ringa och skrika lite på mig om hon tycker att jag håller henne vaken. Jag kan ändå inte höra henne i min telefon, ägd.

Jag borde ta tag i att fixa den där telefonen någon gång. Jag orkar inte riktigt med den. Hoppas jag får byta den, annars kanske det är värt att köpa en ny. En lite snabbare telefon som klarar av det den ska användas till typ, en sådan vill jag ha. Och när jag har en sådan sak i min ägo så får hon gärna ringa och skrika på mig ändå, för hon har rätt fin röst.

Slask

Det verkar som att vintern har ledit mot sitt slut för denna gången. Fast den kommer nog igen om en vecka eller så. Det är ju bara januari, knappt halva har gått. Ute finns en hemsk blandning av vatten, is och grus. Himmelen är mulen och trist. Det finns nog helt enkelt inte så mycket positivt.

Jag är skoltrött så jag håller på att dö här. Jag vill kunna sitta uppe hela natten och bli sövd av datorn. Inte för att det nödvändigtvis skulle vara kul. Utan för att jag kan. Jag åt alldeles nyss upp den sista Kinapuffen. För ett tag verkade det som att påsen aldrig skulle ta slut. Men det gjorde den. Precis som skolan också kommer göra tids nog, men först är det en del arbete kvar.

Herre Gud, talet! Talet! Jag har inte börjat med talet! Det ska vara klart på tisdag och jag ska kunna prata flytande i tio minuter om varför alla borde få ha sin egen ko. Jag menar, närproducerat är ju bra för miljön. Mjölk från nära håll är en trygghet för både jorden vi lever på och för dig som mjölkdrickare. För att inte tala om hur viktigt det kan vara med ett djur att prata med om ingen person i ens närhet tyar lyssna. Tyar. Undra om jag använde det rätt nu. Småländska i mitt hjärta.

Jag vill ha sommar. Sommar och sol och varma, fina kvällar när man sitter ute och grillar och pratar och spelar gitarr och inte riktigt vågar sjunga för man vet inte vad folk tycker. Tänk att sitta på Oscars altan ute i Lilla Götskögle, ta ett dopp i hans pool medan köttet ligger på. Hamburgare eller korv eller någon annan form av köttbit. Allt är gott när man grillar. Förutom när Oscar häller bensin på det. Då smakar det bensin.

Jag är kär.

RSS 2.0