ALV

Nu när sommaren står vid tröskeln, beredd att kliva in, åker vi iväg på en dagstripp till Astrid Lindgrens Värld. Ja, ni hörde rätt! Vi på ekonomiinriktningen ska få höra lite om deras ekonomi och sen ska vi få gå runt där själva och ha riktigt, riktigt roligt.

 

Jag har aldrig riktigt tänkt på vilken otroligt, underbart passande förkortning Astrid Lindgrens Värld har. ALV. En alv, som i sagornas värld. Astrid Lindgrens Värld är sagornas värld. Det passar ofantligt bra! Helt jävla fucking awesome bra är det.

/ShaShaa


Grushögar

Det är sommar nu. Gröna blad på träden talar prasslande om att det är okej för fåglarna att skrika rätt ut. Alright, säger de. Eller a'ight, lite som en mörkhyad man i en amerikansk film, fast flera då. Och då vet fåglarna att det är okej, då börjar de skrika och alla vet att det är sommar.

 

Det finns dock en fiende. En liten mörk detalj som förstör hela den här bilden. Det är utsikten från vår balkong. I vintras när det var rekordmycket snö, så dumpade kommunen all denna snö på ängen här nedanför! I den hör snön så låg det väldigt mycket skräp som folk slängt när de gick längs gatorna i Vetlanda stad. Bland annat en trasmatta. Också en hel del grus, så att man inte skulle halka. Men sen plogades allt detta bort och lades på ängen här nedanför. Nu har dock all snö smält bort, men det bildade i stället högar av grus.

 

Man går där, på de brännheta brädorna på balkongen. Man ser ner över det gröna landskapet och grushögarna. Man tittar på grushögarna, men innerst inne vet man att långt där inne, långt in i grushögarna är det inte grus. Där är det snö. Grushögarna har ett hjärta av snö. Snö som ligger kvar fortfarande och inte verkar vilja försvinna. Dess enda fiende är värmen, men vem vet om den är här för att stanna? Man kan ju alltid hoppas. För en liten del av mig dör varje dag jag ser dessa högar.

/ShaShaa


Stod vs Stog

Fan vad jag stör mig på folk som envisas med att skriva stog istället för stod. Det heter stod. Stå, stod, stått. Det är väl inte så svårt? Eller förstog, vafan? "Jag förstog det!" Nej det gjorde du inte för du förstår inte ens att det heter förstod! Inte förstog! Gah.

/ShaShaa


21 juli

Hej. Den 21 juli kommer inte vara som alla andra dagar. Den 21 juli kommer nämligen jag, Lööf och Matte att vara i Stockholm, vi kommer inte bara vara i den kungliga huvudstaden, vi kommer vara på Zinkensdamm. Vi kommer inte bara vara på Zinken, vi ska även se på några, lyssna på några. Vi ska inte se och lyssna på vilka som helst. Vi ska gå på en konsert, men inte vilken konsert som helst. Detta kommer bli en show, en otroligt minnesvärd kväll. Vi ska se Muse. Denna helt underbara brittiska grupp som kommer till Sverige i sommar. Det är dom vi ska se, och höra. Sen har vi gjort allt vi behöver, sen kan vi lugnt somna in, och givetvis vakna morgonen efter på ett hotell i centrala Stockholm som vi fick precis så där lagom prismässigt att man satt och hånlog lite åt alla vandrarhemsbesökare som kommer betala lite mindre, men få så otroligt mycket mindre.

/ShaShaa


RSS 2.0