Aktiekunskap

Vi har en väldigt intressant bok när vi läser aktiekunskap. Det handlar i stort sett om den här lyckliga familjen genom hela boken. Dom är lyckliga, för dom får hålla på med det dom älskar mest, aktier och fonder. Wiho.

En lycklig familj framför en otroligt vacker spargris! Tänk vilken lycka. Mycket bättre än tv-shop och sådan där annan påhittad glädje.

Hur ofta sitter inte ni hemma tillsammans, hela familjen och äter från en gigantisk skål med smågodis? En i taget, inte två händer som gräver samtidigt, det är smutsigt. Tänk på att ni är Svenssons.

Tänk vad underbart. En varm sommardag och alla i familjen läser gemensamt igenom börsnoteringarna i dagstidningen. Ren och skär familjelycka.

Här poserade dom helt enkelt bara framför kameran och bilden var ju för fin för att slängas, så den togs också med i boken.

Full fart! Med en stabil privatekonomi har hela familjen råd med fräsiga räsercyklar. Till och med grabben längst till höger har fått på sig.. något på huvudet.

När ungarna var klara med sin läxa så fick dom äntligen läsa igenom årsredovisningarna från dom olika företagen. Det var något dom hade väntat på under dom senaste 365 dagarna.

När ungarna äntligen har gått hemifrån tar "the adults" tillfället i akt och gör det som dom aldrig har tid med när ungarna konkar runt med sina aktier och fondbesparingar med mera. Dom kollar in börsen på text-tv istället. Moderna grejer som ungarna inte förstår sig på.

Förutom dom fräsiga cyklarna hade pappa även råd med en hel ratt till sin drömbil.

Var ligger Tanzania? Eller var ligger Ericsons högkvarter? Dottern frågar glatt med en utmanande blick var dom förbannade japanerna anföll Pearl Harbour. Hon syftar på att om inte dom hade gjort det så hade inte amerikanerna gått med i andra världskriget och Hitler hade fått sitt tredje rike. Precis som den lilla flickan ville.

Se så glad man är när man postar sina räkningar. Han står där lite käckt med benen böjda och ett brett leende. Precis så som vi gillar vår familjefar.

Men glöm inte att på internet finns det skojiga saker för hela familjen.

Att bygga med lego ser pappa bara som en kul grej, han vet ändå inte så mycket om aktier och fonder.

Nej du får inte ta den godissorten, för den hör inte ihop med dom fonderna du borde spara i.

I slutet av boken lär föräldrarna sina barn att det är fint att peka, visst är det? Blir man inte så otroligt glad av denna boken?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0